Emigracja
Image default
Marketing

Hoe werkt Google Ads en welke smaken zijn er?

Met Google Ads kan je zorgen dat je met je website direct bovenaan in Google komt. Je adverteert in feite om gevonden te worden. Je betaalt hierbij per bezoeker en per zoekwoord betaal je een bepaalde prijs. Het ligt sterk aan de concurrentie hoeveel je betaalt. Er zijn veel mogelijkheden via Google Ads en in dit artikel lees je meer over een aantal smaken van Google Ads.

Google Search campagne

Als je in Google gaat zoeken vind je bijna altijd bovenaan de pagina de advertenties. Advertentie worden dus eerder getoond dan de SEO resultaten. Deze advertenties worden gezien als search resultaten en kan je vrijwel voor ieder bedrijf inzetten. De Search campagnes kan je weer verder inrichten met advertentie groepen en ook hier zijn er weer een aantal smaken. Je kan gebruik maken van dynamische advertenties en responsieve advertenties.

Google Shopping

Als je een webshop hebt wil je natuurlijk zoveel mogelijk verkopen genereren. Shopping is speciaal voor het verkopen van producten. Je kan namelijk een afbeelding laten zien en een prijs. Je wordt dan vaak getoond boven de search campagnes en bij de afbeeldingen.

Display campagnes

Als je een Search campagne opzet wordt er gevraagd of je ook een display campagne wil draaien met het niet opgemaakte budget. Je kan het altijd aanzetten en kijken wat de resultaten hiervan zijn en of het interessant is om verder uit te werken. Je kan namelijk ook display campagnes zelf uitwerken en opzetten.

Google Ads uitbesteden

Google Ads uitbesteden of zelf doen? We hebben in een eerder blog al eens over gehad over hoeveel uur je ergens in moet steken voor je jezelf een expert mag noemen en dit is 10.000 uur. Dat is veel tijd en vaak heb je deze tijd niet zomaar om jezelf aan te leren hoe Google Ads werkt. Een specialist haalt er dan ook veel uit, dan dat je dat vaak zelf kan.

https://allinone-media.nl