Emigracja
Image default
Offers

Gooi niet zomaar jouw huishoudelijke apparatuur weg!

Gooi niet zomaar jouw huishoudelijke apparatuur weg!

De impact van onze maatschappij op het milieu is enorm, daar valt niet langer over te twisten. We verbruiken veel, produceren tonnen met afval en eigenlijk is de druk op onze wereld en op de natuur té groot. Als individu hebben we allemaal eigenlijk een beetje de verantwoordelijkheid. Want hoewel we het altijd op grote bedrijven en ‘de maatschappij’ kunnen afschuiven, zal er niks veranderen als wij als individuen geen aanpassingen gaan doen. Een van de grootste bijdragen die wij kunnen doen is anders met onze eigen consumptie omgaan. We willen het liefst altijd alles nieuw hebben wat betekent dat we ook onnodig veel goede artikelen weggooien. De afvalproductie is één van de grootste vervuilers en vooral grote artikelen zijn lastiger te verwerken en hebben dus meer impact op het milieu. 

 

Perfecte producten verdienen een langer leven

Je kunt zelf waarschijnlijk, zonder dat je het doorhebt, al een groot verschil maken. Koop bijvoorbeeld duurdere, tijdloze kleding die langer meegaat in plaats van elke keer de goedkope kleding die alleen maar voldoen aan een tijdelijke trend. Op de lange termijn zul je merken dat je veel blijer bent met de kleding waar je lang mee doet omdat het lekkerder zit, de kwaliteit beter is en je er goed verzorgd uitziet. Je bent daarnaast ook minder vervuilend doordat je geen kleding meer weggooit. Ook telefoons zijn items die wij continu ‘onnodig’ vervangen. We willen het liefst het nieuwste van het nieuwste zonder dat dit per se nodig is. Denk aan de nieuwste iPhone 13 terwijl je iPhone 11 nog zonder problemen mee kan. Bewustere keuzes maken onszelf en de wereld een stuk vrolijker. 

 

Huishoudelijke apparaten repareren

Hoewel vroeger de huishoudelijke apparaten standaard gerepareerd werden wanneer ze stuk waren zien we vandaag de dag dat veel huishoudelijke apparaten snel vervangen worden. Dit zorgt echter voor een enorme stroom aan onnodige afval want vaak is er helemaal niet zo veel aan de hand met de apparaten. Neem bijvoorbeeld de stofzuiger, dit is zo’n huishoudelijk apparaat waar je op vertrouwt en wat erg vervelend is als het stuk gaat. Maar als de stofzuiger niet goed meer zuigt is de kans groot dat je alleen wat stofzuiger onderdelen hoeft te vervangen. Bijvoorbeeld wanneer het filter gewoon te vies is geworden. Toch kiezen mensen er vaak voor om uit gemak een nieuwe stofzuiger te kopen en de oude weg te doen. Zonde voor de portemonnee en voor het milieu. We hopen dat je na het lezen van deze blog iets bewuster bent geworden van de impact die het weggooien van artikelen heeft en dat je de volgende keer eerst op zoek gaat naar de meest duurzame oplossing in plaats van de makkelijke weg. 


https://fixpart.nl/