Emigracja
Image default
Health

Beste baby thermometer 2022

Beste baby thermometer 2022

Maak je je zorgen over koorts of wil je zeker weten dat het badje niet te heet is? Stel je gerust met de beste baby thermometer van Dokter Fit. De beste baby thermometer stellen je gerust, vooral wanneer je voor het eerst voor een kleine pasgeborene moet zorgen. Er zijn veel redenen waarom je een nauwkeurige temperatuurmeting moet doen als je kinderen hebt, dus we hebben een aantal van de beste baby thermometer van Dokter Fit op een rijtje gezet, van thermometers die snelle resultaten geven en gebruiksvriendelijk zijn tot thermometers met achtergrondverlichting die duidelijk afleesbaar zijn.

 • Hoge temperatuur, wat te doen?

 

ls u de temperatuur van uw baby meet en de uitslag ligt boven of onder het normale bereik voor de leeftijd van uw kind, zoek dan medische hulp. Voor pasgeborenen is een normale temperatuur ongeveer 36,4˚C, en een temperatuur van 38˚C of hoger wordt beschouwd als koorts. Alles van 35˚C of lager is ook zeer zorgwekkend. Als de temperatuur van uw baby extreem hoog is en niet daalt met paracetamol. Zorg er in elk geval voor dat de baby voldoende vocht binnenkrijgt, minimale kleding draagt en niet probeert het kind af te koelen door middel van ijsbaden, ventilatoren of koude kompressen. 

 • Welke soorten babythermometers zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten baby thermometer te koop, dus het is je vergeven dat je je overspoeld voelt als je ze voor het eerst allemaal bekijkt. Hieronder bespreken we de belangrijkste types baby thermometer die u kunt vinden in de webshop van Dokter Fit en waar ze voor dienen om je te helpen bij je keuze.

 • In-ear baby thermometer
  De meeste artsen gebruiken een digitale oorthermometer om de temperatuur van zuigelingen te meten, omdat deze snel en pijnloos is, het kind nauwelijks stil hoeft te zitten en een nauwkeurige meting van de lichaamstemperatuur geeft. Oorthermometers voor thuisgebruik zijn overal verkrijgbaar en kunnen zelfs bij kleine baby’s voorzichtig worden gebruikt.

  Baby thermometer voor het voorhoofd
  Een populair alternatief is een infraroodthermometer voor het voorhoofd van een baby. Deze geven de temperatuur van het voorhoofd van het kind aan zonder fysiek contact, wat ideaal is voor als ze slapen of rondwaggelen. Zorg ervoor dat u de instructies opvolgt, vooral wat betreft de juiste afstand voor een nauwkeurig resultaat.

  Oksel baby thermometer
  Een andere optie is een meestal betaalbare en eenvoudige okselthermometer; de gezondheid experts van Dokter Fit bevelen deze vooral aan voor pasgeborenen omdat ze gebruiksvriendelijk, comfortabel en veilig zijn. De meeste van dit soort thermometers kunnen zowel voor de mond als voor de oksel worden gebruikt, en zelfs onder de kin.

  Baby thermometer voor de babykamer
  Om de baby altijd op de optimale, veiligste en meest comfortabele temperatuur te houden, is een baby thermometer in de babykamer een must volgens Dokter Fit. Volgens hen is een kamertemperatuur tussen 16°C en 20°C comfortabel voor een baby, wat betekent dat je hem in zo’n gezellige kamer alleen in licht beddengoed of een leeftijdsgeschikte slaapzak hoeft te wikkelen. Buiten deze temperaturen kan de baby het te koud of te warm hebben; te koud en de baby kan de hele nacht wakker blijven, terwijl bij te warm de kans op SIDS (sudden infant death syndrome) toeneemt.

baby thermometer